Morski Oddział Straży Granicznej w Gdańsku zaprasza do złożenia oferty cenowej na wyżywienie osób zatrzymanych w Morskim Oddziale Straży Granicznej przez: Placówkę Straży Granicznej w Szczecinie
Działając na podstawie ustawy z dnia 11 września 2019 roku – Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U.z 2022 r. poz. 1710 ze zm.), zapraszam do złożenia oferty cenowej zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia.
- 1. Termin, miejsce, sposób i forma złożenia oferty:
- Ofertę należy złożyć w formie elektronicznej w terminie do dnia 16.06.2025 r do godziny 12:30.Oferty złożone po terminie, bądź niezgodne z opisem, nie będą rozpatrywane;
- Miejsce i sposób złożenia oferty:Przesłać pocztą elektroniczną na adres e-mail: katarzyna.rychcik@strazgraniczna.pl; miroslaw.kwarta@strazgraniczna.pl ,Termin realizacji przedmiotu zamówienia: do 03.02.2026 roku
- 2.Miejsce realizacji zamówienia:PSG Szczecin – z terenu miasta Szczecin
Wartość umowy wynosi ok. 10 000, 00 zł. Brutto, w tym obowiązujący podatek VAT. Wartość o której mowa ma charakter szacunkowy i może ulec zmianie w zależność od ilości osób zatrzymanych.
- 3.Opis przedmiotu zamówienia:
- Wyżywienie osób zatrzymanych w pomieszczeniach przeznaczonych dla osób zatrzymanych na terenie Morskiego Oddziału Straży Granicznej zgodnie z rozrządzeniem MSWiA z dnia 20 czerwca 2011 r. w sprawie warunków, jakim powinny odpowiadać pomieszczenia w jednostkach organizacyjnych Straży Granicznej przeznaczone dla osób zatrzymanych oraz regulaminu pobytu w tych pomieszczeniach (DZ. U. z 2016 poz. 654 z późn. zm).
- Żywienie, o którym mowa w ust.1. lit. a odbywać się będzie w przypadku przebywania osób zatrzymanych w pomieszczeniach przeznaczonych dla osób zatrzymanych na terenie Morskiego Oddziału Straży Granicznej - Placówki Straży Granicznej w Szczecinie i obejmować maksymalnie trzy posiłki dziennie, w tym jeden gorący, uwzględniający wymogi religijne i kulturowe, napoje w celu zaspokojenia pragnienia, a gdy wymaga tego stan zdrowia tej osoby – diety według wskazań lekarza, przy czym wartość energetyczna posiłków powinna wynosić:
-od 300 do 900 kcal – do ukończenia 6. miesiąca życia;
-od 700 do 1000 kcal – od 7. miesiąca do ukończenia 1. roku życia;
-od 1000 do 1700 kcal – powyżej 1. roku do ukończenia 4. roku życia;
-od 1700 do 2600 kcal – powyżej 4. roku do ukończenia 12. roku życia;
-od 2600 do 3400 kcal – dla osób w wieku powyżej 12. roku do ukończenia 18. roku życia oraz chorzy, kobiety w ciąży i kobiety karmiące;
-co najmniej 2600 kcal – osoby inne niż wymienione w pkt. 1-5.
- 4.Warunki zamówienia:
Cena poszczególnych posiłków o których mowa w formularzu ofertowym obejmuje wszystkie koszty związane z realizacją umowy, w szczególności: wsad do kotła, koszty przygotowania, naczyń jednorazowych oraz marżę.
Osoba upoważniona przez zamawiającego, każdorazowo telefonicznie określi ilość posiłków wg norm określonych w ust.2, termin odbioru posiłków, nie dłuższy niż 6 godzin przed planowanym odbiorem.
- 5.Wymagane dokumenty:
Podpisany formularz ofertowy.
- 6. Załączniki:
Załącznik 1 – Formularz ofertowy